Logga Konstans

Om brinnande blixtar och seriösa leverantörer

Fick ett mail häromveckan från en av mina favoritleverantörer av fotoutrustning, Cyberphoto.

För två och ett halvt år sedan började jag studioplåtandet med en mycket enkel uppsättning studioblixtar från tyska fabrikatet Dörr. Trots sin enkelhet har dom fungerat bra hela tiden. För seriösare jobb är dom sedan länge ersatta av bättre saker, men dom har en stor fördel: Man kan driva dom direkt från ett litet motorcykelbatteri. Hela uppsättningen blir extremt portabel och därför har dom fått följa med ut på plåtningar där det inte finns elström.


Så vad är problemet? Jo, i brevet kan man läsa att den här modellen kan börja ryka, droppa vätska (!) och t om börja brinna. Känns ju inte helt säkert att ställa nån stackars människa framför dem då... Kan nämnas att senast jag använde den batteridrivna uppsättningen var i ett stall, med en massa torrt hö. Så nu byter Cyberphoto ut alla blixtar dom någonsin sålt av de här modellerna mot helt nya. Gratis och fraktfritt. Det är vad jag kallar en seriös leverantör.

Den som handlar från Cyberphoto får dessutom alltid en liten chokladkaka instoppad i kartongen...

Dom har alltså fattat det enkla tricket med att få nöjda kunder: Underpromise -overdeliver.

Tänk om fler arbetade på det sättet!

Etiketter: allmänt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln