Logga Konstans

Här var det vidöppet

Första testerna med nya Nikon 24-70 2,8. Här är det full bländaröppning, dvs 2,8 som gäller. Alla bilder tagna utan stativ och inte heller uppskärpta i Photoshop efteråt. Ser ni strukturen i papperet på översta bilden? Här blir det full poäng, tycker jag. Skarpt och fint och med en trevlig bakgrundsoskärpa (som nördarna kallar "bokeh"). Särskilt vid maximal inzoomning på 70 mm, vilket motsvarar ungefär 100 i fullformat, så blir det ett riktigt kort skärpedjup.

Fortfarande inget tillfälle att plåta i studio, men det ska bli intressant att se om den är så okänslig mot reflexer vid upplysta vita bakgrunder som det sägs). Förhoppningen är att den här gluggen nu ska vara den enda som behövs när man växlar mellan hel-, halvkropp och headshots i studion. Tidigare blev det ett evigt bytande av objektiv.

 

Men allt får sina konsekvenser; Med det här objektivet monterat på kameran, så får den inte plats längre i väskan. Det blir till att byta väska också, fast den nuvarande är rätt ny och ruggigt bra... Jaha, ut på Blocket med den då. Och direkt beställning av en ny väska av ryggsäckstyp. Eller snarare ett mellanting mellan väska och ryggsäck. Det kan verkligen bli fiasko eller succé... -återkommer om det. Hur som helst behöver jag en väska redan i helgen. Men Cyberphoto är säkert snabba, det är dom alltid.

Och den kära Sigmazoomen då? Som alltid gjort sitt jobb bra? Den skulle troligen stå på hyllan och ge mig dåligt samvete, så hellre då att någon annan får glädje av den. -Blocket igen, alltså...

Men tro det eller ej; både väskan och Sigman är nu på väg till nya ägare. Ibland går det fort... (Tack Blocket) Må ni skänka mycket nöje till era nya ägare.

Etiketter: tester

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln