Logga Konstans

Brinnande blixtar och seriösa leverantörer del 2

Taget med: Nikon D300 och Nikkor 24-70 2,8

Som jag beskrev i ett tidigare inlägg, så fick jag alltså skicka tillbaka mina små studioblixtar till Cyberphoto. I vissa fall har de börjat lukta och ryka, vilket gjort att fabriken tar tillbaka allt som levererats. Jag kör idag mest med Elinchrome, men de gamla Dörr-blixtarna hade ju den trevliga egenskapen att de kunde matas direkt från ett 12-volts batteripack och var därför extremt portabla. Så blev det alltså bestämt att de skulle bytas ut mot nyutvecklade grejor. Efter en del diskussioner visade det sig dock att dessa inte kunde batterimatas. De enda som klarar det är de betydligt kraftigare (dyrare) DE300. Utan tvekan byttes så mina gamla simpla blixtar ut mot dessa. Två kompletta enheter med softboxar, stativ och en stor trunk. Snacka om bra byte... Mycket seriöst och bra hanterat av Cyberphoto som vanligt!

 

Jag hade sedan tidigare byggt ett paket med ett motorcykelbatteri och snabbkopplingar som ytterligare förlänger batteritiden, och det skymtar fram på några av bilderna.

 

Hur fungerar det då? Ja, det är inte Elinchrome Ranger vi pratar om här. Men dom ligger heller inte i samma prisklass. Ljusstyrkan regleras med ratt och visas inte digitalt på display. Av någon konstig anledning så måste inställningslamporna skruvas av för att skyddskåpan ska få plats vid transport. Riktigt dumt. Sedan tycks det som om energimängden inte dumpas automatiskt när man ställer ner ljusstyrkan. Man måste alltså göra det manuellt, för att inte få för ljusa bilder. Vad man saknar är ju förstås också de inbyggda radiomottagarna som finns på Elinchrome. Nu får det bli att hänga på externa. Däremot tycker jag att Dörrs bajonettmontering av softboxar och andra tillbehör är helt överlägsna Elinchrome. Kraftiga och gedigna.

 

Så nu går det alltså att köra studioljus även ute i skogen, om man skulle vilja. Nån som vill prova?

 

Etiketter: tester

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln