Logga Konstans

Postsovjetisk symbolik

Det har varit dåligt med uppdateringar på ett tag. Sista dagarna har jag varit i Vitryssland, närmare bestämt i dess huvudstad Minsk. Tyvärr var det inte så mycket tid för fotografering, och dessutom -20 grader kallt. Mycket fascinerande stad, dock. Full av kontraster mellan modernt västinfluerat och gamla öststatstratitioner. Får jag chansen, så åker jag gärna tillbaka.


Vid utresan får man ett boarding card som ser ut så här. En helt underbar bildsymbolik, om man skulle vilja tolka bilden. En svartvit, skarptecknad man i hård belysning i förgrunden blickar ut mot friheten. Utanför är världen i färg, en strimma sol lyser ner mot en man i frihet som är på väg att flyga bort. Helt underbart övertydligt, helt i gammalt öststatsmanér... Så ser i alla fall jag på bilden -kom gärna med andra tolkningar om ni vill! Bilden är tagen en knapp minut innan påstigning. Tyvärr får man bara behålla den lilla delen av boardingkortet. Resten stannar hos en uniformerad vitrysk flygplatstjänsteman. Är dom militärer allihop, eller är det bara en tradition från den gamla sovjettiden?

Etiketter: allmänt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln