Logga Konstans

18 timmars fotomaraton...

Dalarnas största företagargala gick av stapeln den 27 januari i FaluKuriren Arena. Liksom tidigare år plåtade jag utställare, föredragshållare, mingel och pristagare från förmiddag till sen kväll. Därefter direkt redigering och leverans av det viktigaste morgonen efter. Ett fantastiskt event att vara med på. Förutom Dalarnas främsta entreprenörer, så medverkar rikskändisar, med hela spännvidden från Nordeas chefsekonom Annika Winsth till artisten Salem Al Fakir.

 

Lite fotokuriosa:
Under dygnet tog jag väl kanske 500 bilder. En bra uppsättning minneskort är att rekommendera vid den här typen av jobb. Liksom tillgång till batterier. Eller laddare. Helst både och... Riktigt bra är det att ha ett batterigrepp på kameran. Man har då två batterier att jobba med, och kan sätta det ena på laddning medan man fortsätter plåta med det andra. I utställarlokaler är det ofta väldigt skum belysning. En extern blixt var i det här fallet ett måste. Det är ju trevligt att kunna studsa blixten i taket för att jämna ut ljuset lite, men vad gör man när det är sådär 15 meters takhöjd? Jag körde med en bouncer på blixten och körde rakt på. Extra uppsättning laddningsbara batterier även där.


Scener är alltid en utmaning. Ojämn och olikfärgad belysning. Det är oundvikligt att gå upp lite i ISO, vilket i och för sig inte är ett problem på bra kameror. Brukar hamna på 400-800 ungefär. Om man plåtar råformat, så kan man oftast tillåta att det blir lite underexponerat. Det går att ta fram detaljer i bilderna rätt bra i efterhand. De officiella pristagarbilderna togs dock med studioljus. En Lastolite Hi-Lite uppställd bredvid scenen, samt Elinchrom D-Lite4it med softbox. Lite löpande band-principen med högt tempo och snabba instruktioner till modellerna... Det gäller bara att komma ihåg att skifta inställningar på kameran mellan scenbilder och studiobilder, annars blir det riktigt illa! Att byta objektiv mitt ialltihop är inte att tänka på. Om man har ett allroundobjektiv som går till det mesta, så är det en klar fördel. Min favorit är Nikon 24-70/2,8. Det är ljusstarkt och superskarpt även vid bländare 2,8.

Detta om detta, nu väntar en ny veckas arbete!

Etiketter: events

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln