Logga Konstans

Valborg i fullt format

Så var vi inne i maj. Har jorden börjat snurra fortare eller är det bara jag som tycker det? En massa roliga saker händer: roliga möten och spännande uppdrag. Det ser inte ut som att vi ska vara sysslolösa den närmaste tiden heller. Behövde en trycksak lite snabbt och provade att göra den hos optimalprint.se. Efter 38 timmar ringde budet på dörren med ett paket. Det var riktigt snabbt! De nya digitala labben och tryckerierna är verkligen fantastiska. Framkallningar hos crimson.se brukar ofta komma efter ett dygn. Annars har det varit både konsertfoto, familjeporträtt och reklam sista veckorna.


Det har också varit en del experimenterande med Nikons fullformatskamera D700. Den har samma antal megapixel som D300, men på en dubbelt så stor sensor. Varje pixel blir större och träffas av mer ljus, (hmmm... lite förenklat beskrivet kanske...) vilket gör att man ta bilder utan blixt när det är riktigt mörkt. Eller rättare sagt: man kan använda högre ISO-inställning utan att få en massa brus i bilderna. Sedan händer det en del andra saker också. Som att alla objektiv plötsligt får den brännvidd de är märkta med. En 50 mm glugg är inte längre 75. Testade under valborg (osten är plåtad vid ISO 1250) och första maj. Har även provat att köra lite på ISO3200 och det gick faktiskt det med. Vi hade förresten både en partiledare och en idoljury i Falun idag. Hittills kan jag säga att brus, färger, ja allt är bättre med D700. Lite som att komma hem till gamla tidens analoga kameror.

 

Det var ju en intressant känsla. Kanske Volvos nästa V70 kommer att kännas mer som en Amazon? Och att folk kommer att älska det?

Etiketter: allmänt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln