Logga Konstans

Festivaler, konferenser, högt tempo och höga ISO

Så har Borlänge åter hämtat sige efter årets upplaga av Peace&Love-festivalen. 50 000 besökare hade hittat hit i år, vilket är nytt rekord (igen). Vad många inte vet är att det förutom den musikaliska delen även är en hel del annat som händer under P&L. Business&Pleasure är ett exempel, där deltagare från alla delar av samhället, som normalt kanske inte träffas på samma plats, diskuterar frågor som rör regionens framtid. Trigger är en annan konferens, där olika internationella företrädare för musikbranschen diskuterar frågor om framtid, ekonomi, teknik och annat. (Ja, det är Leif Pagrotski på en av bilderna) Jag plåtade under båda konferenserna, helt i befintligt (=svagt) ljus. ISO 3200 var det som gällde mest hela tiden, och kraftig kompensering av vitbalans. Det blev en del tid till festival- och konsertfoto. Hade dock bara lägre nivå på fotoackreditering i år, så det blev inga bilder från scenkanten. Ibland kan jag dock tycka att det är en fördel att stå i publiken, även om det är trångt. Framme vid scenen får man (även proffsfotograferna) bara stå ca tre låtar. Sedan körs man iväg och får därefter tränga sig in i publiken. De flesta pressbilder visar därför artisterna mer eller mindre underifrån... Hur smickrande är det? Sedan kan vi ju konstatera att all ljussättning inte sker utifrån fotografernas önskedröm, men det är ett helt annat ämne!


(By the way: grabben med ståbasen är min bror. Dom är på gång nu, The Knockouts... I övrigt ser ni Håkan Hellström och Thomas Öberg (Bob Hund))

Etiketter: events

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln