Logga Konstans

Expedition Oxberg -The story behind

Första helgen i augusti tillbringades i skogen. Närmare bestämt i Oxberg, några mil utanför Falun. Sju fotografer, åtta modeller och en lärare. Uppdrag: fotografera annorlunda porträtt i skymning och gryning. Den utmärkte fotografen Håkan Olsén guidade gruppen, såväl genom den geografiska som den fotografiska terrängen. Det blev intensiva dygn med sammanlagt kanske 1,5 timmes sömn. Massor av bilder och spännande utmaningar att bemästra. Det svaga ljuset tvingade oss att jobba med höga ISO och långa slutartider i de flesta situationer. Bilden med huset, uppe till höger är t ex tagen med ISO 2000 och en slutartid på bara 1/8 sek! Jag hade släpat med min nya portabla blixt, men det kändes på något sätt som fusk. Nu fick naturen bestämma...

 

När det gäller efterbearbetningen, så visar jag här en idé till reklam för butiken Bones&Tales i Falun (som lånat ut kläderna) med en touch av konstgalleri. Efter kursen återsamlades alla fotografer på Magasinet i Falun för gemensam genomgång och visning av bilderna. Fantastiskt att se hur olika fotografer som varit med om samma upplevelse och haft samma förutsättningar hade valt att göra så olika tolkningar!

 

Hur som helst: En mycket bra avslutning på semestern och inspirerande start på en intensiv och spännande höst!

Etiketter: porträtt

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln