Logga Konstans

Lite bakgrundsinformation...

Det var länge sedan jag använde fotobakgrunder av tyg. Visst, de har sin fördelar. Lätta att vika ihop och tar liten plats. Men de är alltid skrynkliga! Bästa resultatet får man faktiskt med pappersbakgrunder. Dessa köper man på rulle. Oftast med en bredd på ca 2,70 meter. Men så ska dom ju hängas upp också! Har man en permanent studio så finns det flera vägg- eller takfästen att köpa. Oftast med plats för flera pappersrullar.

Om man inte vill eller kan ha permanenta fästen, så går det alldeles utmärkt att köpa två kraftiga stativ med en stång emellan, där pappersrullen får ligga. Satsa på kraftiga! Vi ska hissa upp bakgrunden mer än två meter, så det kommer bli svajigt med för klena stativ. Budgetalternativet kan även vara att skruva ett par långa öglor i taket och använda en rundstav i trä som pappersrullen får ligga i. Vad som då fortfarande är problem, är att rullen gärna rullar upp sig så att man får en liten hög papper som korvar sig mot golvet. En lösning är då att man t ex har någon form av klämmor som håller fast rullen. Fortfarande är det lite jobbigt att snurra tillbaka rullen när man har plåtat klart.


En bättre lösning visas på bilden; Man köper någon form av U-clamps till sina stativ. T ex dessa, som är nya och billiga i Kaffebrus sortiment (nere t.v.). Sedan sätter man ett par expandrar i varje ände av pappersrullen. Den som väljer den lyxiga varianten söker i Manfrottos sortiment, medan en kinesisk(?) kopia säljs hos Kaffebrus. Likadan men plastigare. Med den här lösningen kan rullen elegant hissas upp och ned med en kedja och sedan låsas i önskat läge.

Förresten: visst är det en klatschig färg på bakgrund som jag visar? Köpte den för ett enstaka jobb, men resultatet blir faktiskt ganska snyggt... Annars klarar man sig faktiskt ganska långt med bara en rulle vitt papper. Allt handlar om hur man sätter ljuset! Annars är faktiskt grå bakgrund lite av min favorit.

Etiketter: tester

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln