Logga Konstans

Fotomässan 2011 i Älvsjö

19 november besökte vi den stora fotomässan i Älvsjö. Gagnef Fotoklubb arrangerade en buss från Dalarna som avgick tidigt på morgonen. Redan när mässan öppnade trängdes fotointresserade människor i mässmontrar bland nyheter och specialerbjudanden.

Till vänster en bild från demonstrationen hur en reklambild för en bil blir till. Audin fotograferades med 14 bilder, vardera med olika detaljer optimalt ljussatta. Kameran hela tiden stilla på sitt stativ, bara belysningen flyttades. De14 bilderna monterades sedan ihop till en slutlig bild. Imponerande att se! I övrigt ville alla de stora kameratillverkarna bräcka varandra med sina mest imponerande objektiv. Rena kriget mellan olika skyttegravar...

Tuffaste schemat hade nog den kände modell- och porträttfotografen Mark Cleghorn och hans modell Sara, som växlade mellan stora scenen och Aifos monter hela dagen. Mycket bra tips, både på ljussättning, posering och utrustning sprutade ur den talföre engelsmannen. Hur orkade han? Och hur orkade Sara? :)

Även seminarierna drog massor av besökare. Här John Hagby från Moderskeppet och Scandinavian Photo som demonstrerade ljussättningens grunder. Köp gärna hans kurser, dom är bra!

Slutligen en bild från en av alla fantastiska utställningar som fanns på mässan. För vad är en fotomässa utan fotografier? Ett uppskattat inslag var "Katastrofala omslag" som visade några av historiens mest misslyckade skivomslag. Alla humoristiskt och sarkastiskt kommenterade. Vilka stolpskott som funnits i den genren... Och varför är majoriteten av dem dansband? Omslagen kommer så småningom att bli en bok. En given present, kan man tänka...

Etiketter: events

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln