Logga Konstans

Peace & Love festivalen 2012

Ja, Borlänges Peace & Love-festival blir även i år Sveriges största musikfesitval. Inte riktigt 50 000 betalande besökare som förra året, men näst intill. Under en vecka blir Borlänge dubbelt så stort som normalt. Jag förstår fortfarande inte hur man får ett sådant gigantiskt evenemang att fungera så smärtfritt som det faktiskt gör. Jag hade möjlighet att bevaka allt med kameran utifrån ett publikperspektiv. Det betyder att bilderna ofta blir lite annorlunda än pressbilderna som tas direkt nedanför scenen i ett grodperspektiv. Det är lite sport att hitta bästa platsen under varje konsert och sedan lära sig artisternas rörelser och vänta in rätt ögonblick. Lite som fågelskådning, skulle jag tänka mig...

 

Förutom placeringen är det mest ljuset som utgör utmaningen. Och röken. Färgat ljus i rök bakom artisten, samt ett vitt ljus framifrån är idealet. Nu är det många artister som medvetet gör livet svårt för fotograferna genom att göra precis tvärtom... Men allt kommer till den som väntar! Oftast inträffar det perfekta ögonblicket och då måste man vara beredd.

Inställningarna, för den som är tekniskt intresserad: 1/125 s, f/2,8, Auto-ISO och spotmätning. Oftast ljuskompensering -0,3 - 0,7 bländarsteg. Allt plåtas i råformat.

 

Nu är det semester. Inga kommersiella jobb är inplanerade, men däremot lite privata skojigheter. Ha en bra sommar, allihop!

Etiketter: events

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln